J.C.V. De Pearse Köp is dé jongeren carnavalsvereniging uit Weerselo. De Pearse Köp is opgericht in 2010. Deze kersverse vereniging heeft volop ambities, zo wordt er jaarlijks een nieuwe Jonker en Secretaris gekozen. Zij worden op hun beurt ondersteund door een geweldige groep, De Raad van Elf !

Ieder jaar wordt er door de wagenbouw van J.C.V. De Pearse Köp een wagen gebouwd waarmee een aantal optochten in het eigen dorp, Oldenzaal en eventueel nog verder in de regio worden bezocht. De praalwagen waaraan vele maanden is gewerkt wordt dan geshowd en bewonderd in deze optochten. In de wagen worden vele diverse soorten technieken, elektrisch, hydrolisch, pneumatisch enz. toegepast om de vele diverse bewegingen na te bootsen. Na de optochten zeg maar na het carnavals weekend wordt deze wagen weer helemaal gestript en kaal gemaakt om er vervolgens weer een helemaal nieuwe wagen voor het volgende seizoen van te maken. Het thema voor de wagen is ook elk jaar anders. Het kost natuurlijk behoorlijk wat tijd en energie om wat te bedenken. En als het dan bedacht is, is het ook nog weer altijd een hele uitdaging voor alle leden van de Wagenbouw om er een waar kunstwerk volgens het ontwerp van te maken.

Denk jij de wagenbouwclub te kunnen versterken, ondersteunen of heb je gewoon zin om met een gezellige groep jongeren in de hal allerlei werkzaamheden te verrichten? Kom dan langs in de hal van J.C.V. De Pearse Köp / C.V. De Knollentrekkers op de Echelpoel te Weerselo. Van September tot en met Maart is alle hulp van harte welkom! De hal is geopend op alle avonden vanaf 18:00 uur!

Meelopen in de optochten kan natuurlijk ook!

Ben jij nog geen lid van De Pearse Köp maar wil je wel meelopen met de optochten?? Dat kan!!
Ga jij naar het voortgezet onmderwijs en heb je zin om mee te lopen in de grootste optocht van Twente dan kun je je nu opgeven.
Op de zondag van het bewuste carnavalsweekend is het namelijk zover, dan loopt J.C.V. De Pearse Köp weer mee in de Twentse Carnavals Optocht in Oldenzaal. Onder muzikale begeleiding van onze DJ gaan we er weer een gigantisch feest van maken. Loop je in Oldenzaal mee dan kun je automatisch ook meedoen in Weerselo en Tubbergen mocht je dit willen.

Ieder lid betaald maar 15 euro voor dit hele weekend!
Wat krijg je terug voor deze prijs;
* Het optocht-pak is van jou,
* Een mega gezellige dag of dagen!
* Vervoer heen en terug naar de optochten!
* Eten en drinken voor de optocht en natuurlijk ook drinken na de optocht!

En hopelijk prachtige prijzen voor onze wagen!!

Geef je zsm op en maak er samen met ons een leuke dag van!
Aangezien we maar een bepaald aantal pakken overhebben geld vol=vol dus reageer zo spoedig mogelijk!
Reageren kan per mail: secretariaat@pearsekop.nl
of telefonisch (na 17:30 uur): 06 – 27 11 27 22 (Marlon Nijhuis)

Daarnaast worden er nog vele verschillende andere activiteiten en feesten georganiseerd. Zie onze drukke programma!